Over ons

Geef een betere wereld cadeau

Fairtrade Cadeaubon is een initiatief van Fair en Eco. Met deze cadeaubon willen we een kleine bijdrage leveren aan het verkleinen van de ongelijkheid in de wereld. Wat voor ons Westerlingen als normaal beschouwt wordt, zoals: onderwijs, sanitaire voorzieningen en schoon water is voor meer dan 1 miljard mensen in ontwikkelingslanden geen vanzelfsprekendheid. Voor deze mensen is het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede erg moeilijk. Eerlijke handel is de enige duurzame oplossing voor het oplossen van armoede.

Klein bedrag, groot verschil

Door te kiezen voor fair trade producten kunnen we met een kleine aankoop een groot verschil maken in het leven van deze mensen. Een voorbeeld: voor een kilo fair trade bananen krijgt een boer 21 eurocent. Voor een kilo gewone bananen slechts 7 cent (bron: Solidaridad). Dit verschil maakt dat de kinderen van boeren en arbeiders wél naar school kunnen, en een reële kans maken op een beter leven. Met het extra geld wat fair trade coöperaties (samenwerkingsverbanden van kleine koffie- of bijv.  katoenboeren) ontvangen worden gemeenschappelijke voorzieningen gebouwd zoals scholen, wateropvang, wc’s en zonne-energie installaties. Hele dorpen kunnen met stappen vooruit gaan dankzij fair trade productie. Je geeft met de aankoop van een fair trade product en met de Fairtrade Cadeaubon dus echt een betere wereld cadeau.

Duurzame ontwikkelingshulp

Gelukkig worden er ieder jaar meer fair trade producten gekocht. Er worden ook steeds meer cadeaubonnen als cadeau gegeven. Als een klein deel van dit geld naar fair trade projecten zou gaan, kan het bedrag wat nu naar ontwikkelingshulp gaat worden voorbijgestreefd. Armoede oplossen ligt binnen handbereik, als we bereid zijn om meer van onze rijkdom te delen en de juiste keuze te maken. We steunen met een deel van de inkomsten van Fairtrade Cadeaubon verschillende educatie projecten in ontwikkelingslanden via 1-procentclub. Hier worden bijvoorbeeld computers van aangeschaft waar computerles mee gegeven kan worden.

Fair trade afbeeldingen

Voor de afbeelding van de Indische jongens op de Fairtrade Cadeaubon en onze homepage hebben we gebruik gemaakt van FairMail. Deze prachtige foto is gemaakt door de 16-jarige Chandra Shekhar uit Varanasi, India. Het Nederlandse FairMail geeft kansarme jongeren in India en Peru de mogelijkheid om geld te verdienen met fotografie. Ze krijgen fotografieles, een medische verzekering en begeleiding bij het maken van hun toekomstplannen. De foto’s worden als wenskaarten en stock-foto’s verkocht.  Elke tiener krijgt 50% van de winst van de verkoop van zijn eigen kaart om zijn huisvesting en onderwijs te betalen. Het concept is een groot succes. Er is inmiddels meer dan 100.000 euro ontvangen door de jongeren. Met het geld wat ze verdienen kunnen de tieners gaan studeren, iets wat anders nooit mogelijk was geweest!

Fair trade cadeaushop

In onze fairtrade cadeau shop vind je alleen de mooiste merken die gespecialiseerd zijn in fair trade producten. Onze aangesloten merken voeren een volledig eerlijk assortiment. Sommige producten hebben een keurmerk, zoals voor Max Havelaar koffie of katoen. Andere merken hebben een fair trade intentieverklaring, zoals FairWear of Made-By voor kleding. Wanneer producten geen keurmerk bezitten, wil dit nog niet zeggen dat ze niet eerlijk geproduceerd zijn. Een licentie voor een keurmerk kost nu eenmaal geld en tijd (er moeten kwaliteitscontroles opgezet worden voor het proces en eindproduct). Als producenten een eigen sociaal programma hebben opgezet, en het aannemelijk kunnen maken dat de productie eerlijk geschied, kan dit ook als fair trade worden aangemerkt.

Keuze uit 1.000 unieke fair trade producten

Wij ondersteunen alle vormen van eerlijke productie. Het is onmogelijk om te garanderen dat alles gaat zoals voorgedaan wordt, maar de intenties van zowel producenten als inkopers zijn gericht op continue verbetering hiervan. Op deze manier hebben wij de grootste collectie fair trade producten van Nederland bij elkaar gebracht. Met de Fairtrade Cadeaubon heb je de keuze uit meer dan 1.000 fair trade producten. Zo geef je dus altijd wat de ontvanger zelf het leukst vindt!

Over onze cadeaubon

Onze geschenkverpakking is geprint op FSC papier en gedrukt in een sociale werkplaats. Daar wordt zinvol werk gedaan door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het bloemzaadjespapier wat u gratis krijgt bij onze geschenkverpakking zijn van wilde bloemen van Nederlandse bodem en gemaakt in Nederland.

GEEF EEN BETERE WERELD CADEAU

Voordelen

  • Keuze uit de leukste fairtrade producten
  • Direct printen of e-mail. In 3 min!
  • In de waarden van € 10,- tot € 1000,-
  • Per post binnen 24 uur geleverd

offerte aanvragen